NationalStiri

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN: Fenomene Extreme în Zilele Următoare

Intervalul de valabilitate pentru atenționarea meteorologică este cuprins între 7 ianuarie, ora 18, și 9 ianuarie, ora 10. Județele vizate sunt Suceava, Botoșani, Neamț și Iași.

  Se prognozează intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ și viscol. În această perioadă, se așteaptă ninsori moderate cu depuneri locale de zăpadă de peste 10…15 cm în județele menționate.

  Pe parcursul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni, în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea, vor predomina ploile, ce local vor depune polei, urmate de ninsori.

  Vântul va avea intensificări, cu rafale în general între 55…70 km/h, iar există riscul de perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

Notă importantă: Temperaturile vor scădea semnificativ la începutul săptămânii. Marți, temperaturile maxime vor fi preponderent negative, variind între -8 și 0 grade. În noaptea de marți spre miercuri (9/10 ianuarie), se anticipă ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20…-18 grade. Este recomandat ca locuitorii din zonele afectate să ia măsuri de precauție și să se informeze constant de evoluția condițiilor meteorologice.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button