SanatateStiri

Copii suspecți de autism sau care prezintă întarzieri de dezvoltare vor putea fi evaluati gratuit in perioada 2-7 aprilie

În fiecare an, în data de 2 aprilie, este marcată Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Ca parte a acestui demers, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vaslui, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, vine în întâmpinarea părinților cu o echipă de specialiști în vederea evaluării copiilor care prezintă întârziere în dezvoltare, suspiciune de tulburare de spectru autist.

Săptămâna Porților Deschise, la CSCCD Vaslui

   În același timp, din dorința de a asigura o bună incluziune a copiilor în colectivele de elevi, terapeuții vor merge împreună cu aceștia la cursuri, în școli și grădinițe.
Este bine să știți că tulburarea de spectru autist poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație!
Comportamentul copilului, care este de multe ori interpretat ca „prea alintat” (nu vorbește, țipă, refuză mâncarea, se lovește) poate fi un comportament disfuncțional asociat autismului infantil. Dacă nu se intervine rapid, prompt, eficient, profesionist, în timp, acesta se va agrava!
De aceea, diagnosticarea la vârstă mică este esențială în recuperarea copilului cu Tulburare de Spectru Autist iar intervenția terapeutică timpurie este modalitatea cea mai eficientă pentru o incluziune de succes.
Activitățile de evaluare, care sunt gratuite, vor avea loc în săptămâna 2 – 7 aprilie, la Centrul de Consiliere și Asistență Specializată pentru Copilul cu Tulburare de Spectru Autist – Centrul Paiu.
În prezent, în județul Vaslui sunt 545 de copii încadrați în grad de handicap diagnosticați cu una din formele de tulburare de spectru autist, iar dintre ei, 213 beneficiază de terapie în centrele de recuperare din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.
Cei interesati sunt asteptati la Centrul de Consiliere și Asistență Specializată pentru Copilul cu Tulburare de Spectru Autist – Centrul Paiu, situat în Vaslui, strada Metalurgiei nr. 1.

Sursa : Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button