LocalStiri

Incendiu Devastator în Mireni, Vaslui: Zeci de Hectare de Vegetație și Grâu Arse

Un incendiu de mari proporții a izbucnit duminică în județul Vaslui, afectând 12 hectare de grâu și circa 20 de hectare de vegetație uscată și litieră de pădure. Pompierii au intervenit rapid cu mai multe autospeciale pentru a controla flăcările și a preveni extinderea acestora la alte 40 de hectare de grâu și 50 de hectare de pădure aflate în apropiere.

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui a declarat că pompierii au acționat cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru a limita, lichida și înlătura efectele incendiului izbucnit în extravilanul localității Mireni, comuna Coroiești. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent într-un lan de grâu și se extindea rapid în vegetația uscată și litiera pădurii, pe o adâncime de aproximativ 150 de metri.

  În sprijinul pompierilor au intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Coroiești, autoritățile locale și 22 de angajați ai Direcției Silvice Vaslui. În prezent, incendiul este localizat, iar forțele de intervenție lucrează pentru lichidarea ultimelor focare din interiorul pădurii.

  ISU Vaslui a precizat că au ars aproximativ 12 hectare cultivate cu grâu și circa 20 de hectare de vegetație uscată și litieră. Incendiul nu a afectat decât într-o mică măsură trunchiurile și coronamentul arborilor. Cauzele incendiului urmează să fie investigate pentru a determina sursa exactă și pentru a implementa măsuri preventive pe viitor.

  Pompierii fac apel către cetățeni să fie vigilenți și să raporteze imediat orice semn de incendiu, subliniind importanța respectării regulilor de siguranță în manipularea focului în aer liber, mai ales în perioadele de secetă.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button