LocalStiri

Începând cu ora 14.00, județul Vaslui se află sub avertizare COD PORTOCALIU pentru ploi torențiale.

   Avertizare meteorologică pentru judetul Vaslui :

   Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în intervalul de valabilitate 6 iulie, ora 14 – 7 iulie, ora 2. Zonele afectate sunt: zona de munte, sudul Banatului, nordul Crișanei, Maramureș, vestul și estul Transilvaniei, centrul Moldovei și vestul Olteniei.

Se prognozează averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni. Cantitățile de apă vor fi în general de 30…40 l/mp, iar local se pot depăși 50…70 l/mp în intervale scurte de timp (1-3 ore).

  Informare:

Joi, 6 iulie, disconfortul termic va fi ridicat în regiunile sudice și estice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități pe arii restrânse. Canicula va afecta în principal Muntenia, vestul Dobrogei și jumătatea de sud a Moldovei, unde temperaturile maxime vor fi între 33 și 37 de grade.

Notă: Vineri, 7 iulie, disconfortul termic va continua să fie ridicat în regiunile sudice, cu posibilitatea ca indicele temperatură-umezeală (ITU) să atingă pragul critic de 80 de unități pe arii restrânse.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button