NationalStiri

România se califică în optimile Euro 2024 după un egal cu Slovacia

Naționala de fotbal a României a asigurat locul în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal 2024, în urma unui meci tensionat împotriva Slovaciei, care s-a încheiat cu scorul de 1-1.

Încă de la început, atmosfera din tribunele stadionului a fost electrică, cu ambele echipe intrând pe teren hotărâte să obțină victoria. Zvonurile de posibil blat între cele două echipe au fost rapid contrazise de intensitatea și determinarea jucătorilor pe teren.

  Primul gol al meciului a fost marcat de Ondrej Duda pentru Slovacia, care a profitat de o centrare precisă pentru a trimite mingea în plasă cu o lovitură de cap. România a răspuns cu atacuri consistente, iar „Sonic” Rațiu a fost aproape să egaleze de mai multe ori, însă portarul slovac, Martin Dubravka, a avut intervenții decisive.

  Momentul decisiv al meciului a venit în partea finală a primei reprize, când Ianis Hagi a fost faultat în careu, iar arbitrul a acordat un penalty după consultarea VAR. Răzvan Marin a preluat responsabilitatea și a transformat impecabil lovitura de pedeapsă, aducând echilibrul pe tabelă.

  Cu scorul de 1-1 la pauză, România a păstrat avantajul clasării pe primul loc în grupă, beneficiind astfel de un traseu mai favorabil în fazele eliminatorii ale competiției. Chiar dacă Denis Drăguș a ratat o oportunitate bună în partea secundă a meciului, rezultatul final a fost suficient pentru a menține echilibrul și a asigura calificarea.

  Suporterii au răspuns cu entuziasm și optimism la performanța echipei naționale, exprimând speranțe că România va continua să impresioneze în etapele următoare ale Euro 2024. Cu moralul ridicat și o echipă bine organizată, România se pregătește acum pentru provocările din fazele eliminatorii ale competiției continentale.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button