NationalStiri

România sub asaltul vântului: Cod Galben de intensificări meteorologice

Într-o zi caracterizată de schimbări bruște și imprevizibile, românii sunt avertizați să-și țină bine pălariile și să se pregătească pentru un spectacol al naturii cu intensificări ale vântului care pot pune la încercare chiar și cei mai experimentați călători. Meteorologii trag un semnal de alarmă, înștiințând populația cu privire la un cod galben de vreme severă ce va cuprinde o mare parte din țară.

  În intervalul orar cuprins între ora 10 și ora 21, vântul va sufla cu putere în cea mai mare parte a țării, fenomen ce va fi resimțit temporar și cu intensitate sporită în diverse regiuni. Vitezele vântului se vor situa în general între 45 și 55 km/h, însă în zonele montane, mugurii acestei furtuni naturale vor atinge cote spectaculoase, cu rafale care vor depăși chiar și 70 km/h.

 Cu un deosebit simț al responsabilității, meteorologii au emis un avertisment cod galben, acordând o atenție specială fenomenelor meteorologice violente ce se profilează pe cerul României. Între orele 10 și 18, Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei vor fi primele regiuni afectate de acest asalt al vântului, cu viteze ce vor oscila între 55 și 65 km/h. Dar nici Carpații Orientali nu vor scăpa nepedepsiți, la altitudini mari, rafalele de vânt vor atinge și depăși 90 km/h, provocându-le călătorilor mai puțin experimentați o adevărată încercare a curajului.

  Autoritățile recomandă cetățenilor să fie precauți și să-și planifice călătoriile cu atenție în acest interval, iar șoferii să-și reducă viteza și să-și adapteze conduita la condițiile meteo. În timp ce unii poate că vor privi această zi ca pe un test al rezistenței lor, este vital să ne amintim că prudența și siguranța trebuie să fie mereu prioritare în fața capriciilor naturii. România, pregătește-te să înfrunți vântul!

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button