LocalSanatateStiri

Simulare de succes pentru echipajele Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui: pregătire la cel mai înalt nivel

  Astăzi, Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui a participat cu o ambulanță B2 la un exercițiu de amploare desfășurat sub coordonarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui. Acest eveniment a vizat simularea a trei scenarii distincte, având loc în trei locații apropiate, cu scopul de a evalua și testa eficiența intervenției și colaborării instituționale în fața situațiilor de urgență.

  Primele două scenarii au simulat situații de accident: tamponarea între o cisternă și un autoturism și prăbușirea unui mal de pământ. Echipajele au reacționat prompt și au demonstrat abilități remarcabile în gestionarea acestor situații delicate. Al treilea scenariu a implicat descoperirea unui proiectil neexplodat, cerința fiind distrugerea acestuia în condiții de siguranță.

  Eforturile coordonate și eficiente ale echipajelor Serviciului Județean de Ambulanță, alături de cele ale pompierilor și forțelor de ordine, demonstrează nivelul ridicat de pregătire și colaborare interinstituțională, esențiale în fața oricăror situații de urgență. Numărul unic de urgență 112 și echipajele specializate au reprezentat elemente-cheie în această simulare, subliniind importanța pregătirii și a coordonării în vederea garantării securității și protecției comunității locale.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button