National

28 Iulie | Ziua Naționala a Ambulanței

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată anual la 28 iulie. Este data la care, în 1906, a apărut prima ''Salvare'' din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.

   ”Societatea de Salvare din Bucureşti”, aşa cum se numea la momentul înfiinţării, îşi desfăşura activitatea sub deviza ”Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor!”, fiind sub directa îndrumare a profesorului dr. Minovici. Primul echipaj era format din vizitiu şi sergent de oraş, care utilizau o trăsură trasă de cai, având drept sediu o clădire veche situată pe cheiul Dâmboviţei.

   În 1912, au fost aduse în Bucureşti, de la Paris, primele ambulanţe de tip auto. În anul 1931, profesorul Nicolae Minovici a teoretizat, pentru prima dată în lume, ”împingerea actului medical calificat la locul accidentului”.

   Legea nr. 22/2015 privind instituirea zilei de 28 iulie- Ziua Naţională a Ambulanţei din România, publicată în Monitorul Oficial la 10 martie 2015, acordă posibilitatea autorităţilor publice centrale şi locale, ONG-urilor, muzeelor şi reprezentanţelor României în străinătate să organizeze evenimente dedicate rolului şi meritelor serviciului român de ambulanţă în salvarea de vieţi omeneşti, aceste acţiuni urmând a fi coordonate de către Ministerul Sănătăţii.

 

Cu ocazia Zilei Naţionale a Ambulanţei, gânduri bune se îndreaptă către toți cei care asigură asistența publică de urgență, cu scopul nobil de a salva în permanență vieți omenești. Felicitări întregului personal, pentru performanțele excepționale și dedicația unică de care a dat și dǎ dovadă, în activitatea zilnică, în exercitarea unei profesii dificile ce presupune multe renunțări personale dar și imense satisfacții profesionale și în plan uman.
La Mulţi Ani ! 🚑🎉👏  –

– Posteaza pe rețelele de socializare cei de la SAJ Vaslui .

 

 

 

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button