LocalSocialStiri

Comemorarea a 520 de ani de la trecerea la cele veșnice a Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt

  În centrul civic al orașului Vaslui, Muzeul Județean Ștefan cel Mare a organizat astăzi o comemorare specială în cinstea voievodului moldovean, marcând 520 de ani de la trecerea sa în neființă. Evenimentul a avut loc la statuia marelui domnitor, simbol al rezistenței și independenței Moldovei în fața invaziei otomane.

  La ceremonie a fost prezent și Președintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan, alături de Subprefectul Dorin Apostu și alte personalități marcante din administrația locală și culturală.

  Voievodul Ștefan cel Mare a fost una dintre cele mai luminate figuri ale istoriei românești, cunoscut pentru curajul său în lupta pentru apărarea țării și pentru promovarea culturii și spiritualității românești în perioada domniei sale.

  Evenimentul organizat de Muzeul Județean a adus un omagiu adânc respectuos acestei figuri istorice remarcabile și a reunit iubitori ai istoriei și tradițiilor românești, dornici să aducă un tribut memoriei voievodului care a condus Moldova cu înțelepciune și determinare.

  Într-o atmosferă de solemnitate și respect, participanții au rememorat realizările și contribuțiile lui Ștefan cel Mare la consolidarea statalității românești. Evenimentul a fost o ocazie de a reafirma importanța memoriei istorice și de a inspira generațiile viitoare prin exemplul de curaj și devotament al voievodului.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button