Stiri

Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență

În județul Vaslui, echipajele de top din zona Moldovei, aparținând serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență, vor concura pentru a accede în ultima fază a Concursurilor profesionale.

În perioada 12-14 iulie 2023, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” din județul Vaslui, cu sprijinul Consiliului Județean Vaslui și al Primăriei Municipiului Bârlad, va găzdui etapa zonală a Concursurilor profesionale pentru serviciile voluntare și private în situații de urgență. Această competiție va avea loc în „orașul rulmenților” și va reuni cele mai bune echipe de pompieri voluntari din județele Vaslui (SVSU Rebricea), Vrancea (SVSU Câmpuri), Bacău (SVSU Buhuși), Iași (SVSU Mironeasa), Neamț (SVSU Săbăoani), Suceava (SVSU Cârlibaba) și Botoșani (SVSU Ibănești). Aceste echipe sunt câștigătoarele etapelor județene ale concursurilor pompierilor voluntari, iar în plus, vor participa și patru echipe de la operatori economici (câștigătoarele concursurilor serviciilor private pentru situații de urgență din județele Suceava, Iași, Neamț și Vrancea).

Principalele obiective ale Concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență sunt:

  • dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă;
  • evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;
  • dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.
  • popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;

Astfel, în Bârlad, echipajele din localitățile Mironeasa, Rebricea, Câmpuri, Buhuși, Cârlibaba, Săbăoani și Ibănești vor concura pentru a avansa în etapa națională a concursului pompierilor voluntari. În același timp, echipajele Egger Rădăuți (Suceava), SSG Fire And Rescue (Neamț), Termo Service (Iași) și Vrancart Adjud (Vrancea) se vor întrece în cadrul competiției serviciilor private pentru situații de urgență.

Pentru a demonstra abilitățile necesare în intervenții prompte și eficiente, membrii echipajelor serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență vor participa la trei probe practice: „Ştafeta 4 x 100 m”, „Pista cu obstacole pe 100 m” și „Dispozitivul de intervenție”. Aceste probe vor evidenția capacitățile lor în a interveni în mod prompt și eficient atunci când comunitățile au nevoie de sprijinul lor.

În zilele de 13 și 14 iulie (joi și vineri), începând cu ora 08:00, vasluienii și nu numai, sunt invitați să vină și să susțină competitorii pe Stadionul „Rulmentul” din municipiul Bârlad (stadionul de rugby). Intrarea este liberă.

Echipa Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” din județul Vaslui transmite urări de succes tuturor echipajelor participante la concurs și speră ca cei mai buni să obțină victoria.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button