LocalStiri

Incendiu izbucnit într-un lan de grâu în Rebricea

În localitatea Rebricea, comuna Rebricea, astăzi a avut loc un incendiu într-un lan de grâu, iar pompierii au intervenit pentru a-l limita și lichida.

Secția de pompieri Negrești a intervenit imediat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru a limita și lichida focul. În plus, pentru a oferi sprijin, au fost trimise în zona afectată două echipaje și  autospeciale de stingere cu apă de la Detașamentul de pompieri Vaslui. Totuși, ulterior, cele două autospeciale au fost întoarse din drum.

Echipajul de intervenție a constatat că incendiul se manifesta prin ardere violentă pe o suprafață de aproximativ opt hectare de grâu. Existau temeri că focul se poate extinde și afecta încă aproximativ 25 de hectare de grâu, precum și aproximativ 30 de hectare de porumb și floarea-soarelui.

La momentul sosirii pompierilor, angajații asociației agricole care exploata terenul luau măsuri pentru a încerca să limiteze extinderea flăcărilor prin efectuarea de fâșii de teren arat. Aceasta era o tactică preventivă pentru a crea bariere naturale care să împiedice propagarea focului.

Echipajul de pompieri a preluat controlul asupra situației și a intensificat eforturile de stingere a incendiului, utilizând echipamentul și tehnica adecvate pentru astfel de intervenții. Scopul lor principal era să limiteze cât mai mult posibil extinderea focului și să-l lichideze în întregime, protejând astfel culturile agricole și prevenind pagubele suplimentare.

Intervenția promptă a pompierilor a avut rezultate pozitive, deoarece după aproximativ 20 de minute incendiul a fost limitat. Ei au reușit să stingă și ultimele focare în aproximativ o oră. Această intervenție rapidă și eficientă a salvat 24 de hectare cultivate cu grâu și o suprafață de aproximativ 30 de hectare cultivate cu porumb și floarea-soarelui. Totuși, o suprafață de aproximativ 0,30 de hectare de porumb a fost afectată și degradată de incendiu.În urma incendiului, aproximativ 8,7 hectare de grâu au fost complet distruse de foc.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost o defecțiune tehnică la un utilaj agricol utilizat în timpul recoltării.

Este important să fim vigilenți în privința utilizării și întreținerii echipamentelor agricole pentru a preveni astfel de incidente.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button