Local

Descoperire incredibilă la Vaslui! Nouă elemente de muniție gasite de muncitorii care efectuau lucrări de instalare a unor cabluri electrice subterane

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" al judeţului Vaslui a intervenit pentru asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate, în municipiul Vaslui, pe strada Traian. Primele proiectile au fost găsite de muncitorii care efectuau lucrări de instalare a unor cabluri electrice subterane.

    Echipa de intervenție a izolat zona și a început cercetările pentru a vedea dacă mai sunt îngropate și alte elemente de muniție. După aproximativ două ore și jumătate, misiunea a fost încheiată, pirotehniștii transportând la depozitul special construit, nouă (9) elemente de muniție rămasă neexplodată. Astfel, au fost descoperite:
2 proiectile acuplate perforante, cal. 76,2 mm;
2 tuburi proiectil;
2 focoase de grenadă;
1 proiectil acuplat exploziv, cal. 75 mm;
1 proiectil exploziv, cal.75 mm;
1 proiectil subcalibru perforant, cal. 76,2 mm.
  Proiectilele găsite vor fi distruse la o dată ulterioară într-un poligon special amenajat.
   În urmă cu doi ani, în zona Traian au fost găsite alte elemente de muniţie rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

   Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui recomandă cetățenilor ca în cazul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să respecte următoarele măsuri:
  • să nu miște de pe locurile în care se află, elementele de muniție descoperite;
  •  să nu încerce să dezmembreze/demonteze și să nu predea la operatorii economici (societățile comerciale care au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elementele de muniție descoperite;
  • să nu folosească elementele de muniție descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
  • să nu lovească, să nu taie și să nu demonteze elementele de muniție descoperite;
  • să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniție descoperite.

Sursa : Isu Vaslui

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button