LocalStiri

Finalizarea cu Succes a Proiectului de Reabilitare a Infrastructurii de Irigații în Albița-Fălciu, Județul Vaslui: Un Pas Important pentru Dezvoltarea Agriculturii Regionale

"Reabilitarea stației de repompare SRP 1, a canalului de aducțiune CA 4 și a canalelor de distribuție CD 2 și CD 3 din amenajarea Albița Fălciu, județul Vaslui" reprezintă un moment semnificativ pentru dezvoltarea infrastructurii de irigații în zona estică a județului Vaslui.

  Amenajarea Albița-Fălciu, cu o suprafață de 16.937 hectare, este considerată viabilă și a fost dotată cu lucrări de irigații pentru a sprijini agricultura din regiune. Situată în partea de est a țării, această zonă este esențială pentru sectorul agricol din județ.

  Stația de repompare a apei SRP1, construită inițial în anii 1977, a fost reabilitată pentru a îmbunătăți eficiența și fiabilitatea sistemului. Această stație deservește o suprafață de 1.983 hectare și joacă un rol crucial în distribuirea apei pentru irigații în zonă.

  Pe lângă stația de repompare, canalul de aducțiune CA 4 și canalele de distribuție CD 2 și CD 3 au fost, de asemenea, reabilitate. Aceste lucrări au implicat modernizarea și întreținerea acestor canale pe o lungime totală de 11.472 de metri, ceea ce va contribui la eficiența și durabilitatea întregului sistem de irigații.

  Finalizarea acestui proiect de investiții reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii de irigații din județul Vaslui, oferind agricultorilor resursele necesare pentru a-și crește producția și a-și îmbunătăți condițiile de trai.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button