NationalStiri

Informare Meteorologică pentru Zona Moldovei: Precipitații Slabe și Ninsoare în Nord și Centru, Mixte în Sud

Pentru zona Moldovei, Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a emis o informare meteorologică pentru intervalul cuprins între 19 martie, ora 10, și 21 martie, ora 20. Conform prognozei, se așteaptă condiții variate în ceea ce privește precipitațiile și intensificările vântului.

 În nordul și centrul Moldovei, se preconizează precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Aceste fenomene pot afecta temporar vizibilitatea și pot determina formarea unui strat subțire de zăpadă pe carosabil. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu prudență și să adapteze viteza în funcție de condițiile de drum.

  În sudul Moldovei, inclusiv în județele Vaslui, Galați și Brăila, precum și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei, se prognozează precipitații mixte, care pot include atât ninsoare, cât și ploaie. Acest tip de precipitații poate contribui la formarea unor suprafețe alunecoase, fiind recomandată atenție sporită în trafic și pe trotuare.

  Pentru zonele montane din nord-estul Moldovei, inclusiv în zona Bucovinei, se anunță ninsori moderate cantitativ, cu depuneri semnificative de zăpadă. Aceste condiții pot afecta semnificativ circulația rutieră în zonele montane și pot determina restricționarea temporară a unor tronsoane de drum.

  De asemenea, se așteaptă intensificări ale vântului în zona Moldovei, cu rafale în general între 40 și 50 km/h, în special în nord-estul regiunii. Aceste rafale pot amplifica senzația de frig și pot contribui la redistribuirea zăpezii în zonele montane.

 Pentru a evita neplăcerile generate de condițiile meteorologice, cetățenii din zona Moldovei sunt sfătuiți să rămână informați cu privire la evoluția vremii și să respecte recomandările autorităților locale.

  Autoritățile meteorologice monitorizează în continuare evoluția fenomenelor meteorologice și vor emite actualizări ori de câte ori este necesar.

  Pentru mai multe informații și actualizări specifice pentru zona Moldovei, cetățenii sunt îndemnați să urmărească comunicatele oficiale emise de Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie, precum și să consulte sursele locale de informare meteorologică.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button