Local

(VIDEO)Grav accident la ieșirea din Popeni, descarcerarea si mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului.

Autoritatile au activat planul rosu de interventie.

   Accident rutier cu 11 victime produs în localitatea Popeni, comuna Zorleni.

   Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui intervine cu două autospeciale pentru descarcerare, două autospeciale de stingere, echipate cu module pentru descarcerare/deblocare, cinci ambulanțe SMURD (o ambulanță TIM și patru ambulanțe EPA), pentru degajarea, descarcerarea, salvarea, evaluarea și acordarea primului ajutor medical victimelor unui accident rutier produs pe DN 24A, în localitatea Popeni, comuna Zorleni. La intervenție participă și patru ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.

   În accident au fost implicate un autotren, un autoturism și o căruță, în cele trei mijloace de transport aflându-se 11 persoane.
Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea eficientă a situației a fost activat Planul Roșu de Intervenție.
La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite două persoane decedate (un copil în vârstă de trei ani și un adult), două persoane cu răni extrem de grave (cod roșu), cinci victime conștiente, dar care prezentau multiple traumatisme (cod galben), precum și două persoane rănite ușor (cod verde).
Victimele au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad și la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.
Unul dintre pacienții aflați în cod roșu, un copil în vârstă de patru ani va fi transportat cu o ambulanță SMURD pentru terapie intensivă mobilă, la o unitate medicală din municipiul Iași.
Cauzele și circumstanțele producerii acestui grav accident rutier sunt cercetate de reprezentanții instituțiilor abilitate în acest sens.

 

Sursa : ISU Vaslui

 

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button