Sanatate

Pacientă în stare gravă, transportată cu elicopterul Smurd la Iași

Ȋn aceastǎ dupǎ-amiazǎ S.A.J.Vaslui a fost solicitat sǎ intervinǎ ȋn localitatea Cârja pentru o pacientǎ ȋn vârstǎ de 76 de ani ce prezenta dificultǎţi în a respira.

    A fost trimisǎ la caz cea mai apropiatǎ ambulanţǎ de tip B2 din substaţia Murgeni care a gǎsit pacienta ȋn stare gravǎ.
Echipajul medical i-a acordat primul ajutor, apoi folosind sistemul de telemedicinǎ a iniţiat tratamentul medicamentos adecvat sub indrumarea medicului coordonator din Dispeceratul Integrat Iasi ulterior plecând ȋn regim de urgenţǎ cǎtre Spitalul Municipal de Urgenţe Bârlad.

   Ȋn localitatea Popeni pacienta a instalat un stop cardiorespirator moment ȋn care s-au iniţiat manevrele de resuscitare și a fost anunţat dispeceratul. A fost trimisǎ ȋncǎ o ambulanţǎ B2 din substaţia Bârlad pentru a ajuta la resuscitare și s-a luat decizia trimiterii la caz a elicopterului S.M.U.R.D. Iași.

   Ȋntre timp a ajuns la caz un medic S.A.J. care se ȋndrepta cǎtre Bârlad unde urma sǎ intre ȋn serviciu ȋn tura de noapte. Acesta a oprit și s-a implicat activ in resuscitarea pacientei, astfel ȋncât dupǎ aproximativ 40 de minute inima pacientei a fost repornitǎ. Ulterior aceasta a fost transportatǎ pe terenul de sport din Popeni unde a fost predatǎ ȋn stare criticǎ, intubata si ventilatǎ mecanic, elicopterului SMURD care a preluat-o și dupǎ stabilizare transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.

Sursa : SAJ Vaslui

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button