SanatateSocialStiri

Inaugurarea Dispensarului Medical Modern din Comuna Roșiești: Un Omagiu pentru Prof. Dr. Dumitru Bagdasar

  Declaratie a subprefectului de Vaslui, Dorin Apostu, cu privire la Utilitatea Dispensarului Medical din Comuna Roșiești:

„Felicit Primaria si Consiliul Local Rosiesti pentru realizarea acestui obiectiv important pentru comunitate. Sanatatea este o prioritate a noastra si incepand de astazi locuitorii comunei vor avea acces mai usor la servicii medicale de calitate intr un spatiu nou si modern ce va contribui semnificativ la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei comunei Rosiesti.”

 

  În comuna Roșiești, un moment deosebit de important a marcat finalizarea lucrărilor la noul dispensar medical uman. Acest eveniment a avut loc într-o atmosferă plină de solemnitate și emoție, marcând un moment istoric pentru comunitatea locală. Dispensarul a fost sfințit și a primit numele unei personalități remarcabile din lumea medicală mondială, prof. dr. Dumitru Bagdasar, care s-a născut în această comunitate.

  Centrul Cultural „Nicolae Bagdasar” din Roșiești a fost gazda unui simpozion de marcă, dedicat evocării și cinstirii memoriei prof. dr. Dumitru Bagdasar. Acest moment special a adunat personalități de seamă ale neurochirurgiei românești, care au onorat invitația și au participat la eveniment.

  Printre invitați s-au numărat academicianul Alexandru Vlad Ciurea, o autoritate în domeniul neurochirurgiei, prof. univ. dr. Hortensiu Aldea, șeful Clinicii de Neurochirurgie din Iași, medicul Valeriu Lupu și medicul Ionut Cucu, reprezentând Spitalul „Nicolae Oblu” din Iași. Prezența acestor specialiști de marcă a adăugat prestigiu și însemnătate acestui moment festiv.

  Fiica lui Dumitru Bagdasar, Alexandra, în vârstă de 88 de ani, nu a putut fi prezentă la eveniment, fiind stabilită în Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, a transmis un mesaj de mulțumire pentru omagiul adus tatălui său și pentru eforturile depuse în dezvoltarea comunității locale în domeniul medical.

  Dispensarul medical modern din comuna Roșiești reprezintă un pas important în asigurarea îngrijirilor medicale de calitate pentru locuitorii acestei comunități. Numele prestigios al prof. dr. Dumitru Bagdasar va rămâne înscris în istoria medicală a comunei Roșiești, iar noul dispensar va fi o amintire vie a contribuției sale la progresul sistemului medical românesc.

 

 

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button