LocalStiri

IPJ Vaslui a desfășurat o operațiune de amploare, care a rezultat în aplicarea a 436 de sancțiuni contravenționale.

   În perioada 3-5 iulie, peste 415 polițiști din diverse structuri ale IPJ Vaslui, inclusiv ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea infracțiunilor economice, siguranță școlară, protecția animalelor, prevenirea criminalității și acțiuni speciale, au desfășurat operațiuni extinse pe întreg teritoriul județului Vaslui.

   Scopul principal al acestor acțiuni a fost de a asigura un climat de ordine și siguranță publică, prevenirea actelor de violență în mediul urban și rural, verificarea respectării prevederilor legale privind paza bunurilor, protecția persoanelor și prevenirea și combaterea furturilor din locuințe, autovehicule, animale și material lemnos. De asemenea, s-a acordat o atenție deosebită prevenirii accidentelor rutiere.

   În acțiunile desfășurate în județul Vaslui, atât în centrele urbane cât și în comunele învecinate, poliția și-a propus să crească autoritatea instituției și să asigure respectarea legii prin prezența activă a polițiștilor. Scopul principal al acestor acțiuni a fost prevenirea activității infracționale și sporirea vizibilității poliției în zonele cu un risc criminogen ridicat.

   În timpul acestor activități, au fost legitimați peste 600 de oameni, iar peste 500 de vehicule și mopede au fost supuse unui control. De asemenea, aproximativ 150 de șoferi au fost testați cu ajutorul alcoolscopului și drugtestului. Poliția a verificat, de asemenea, 22 de societăți comerciale, 3 cluburi/discoteci și 18 agenți de pază.

   Ca rezultat al acestor acțiuni, polițiștii au aplicat un total de 436 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 146.500 de lei. De asemenea, au fost reținute 51 de permise de conducere, din care 21 pentru depășirea limitelor de viteză, 4 pentru conducerea sub influența alcoolului și 26 pentru alte abateri. În plus, au fost reținute și 20 de certificate de înmatriculare.

   Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au intervenit rapid în cadrul a 145 de evenimente în perioada menționată, dintre care 115 au fost semnalate prin intermediul Sistemului Național Unic de Apeluri de Urgență 112. Aceasta demonstrează promptitudinea și eficiența forțelor de poliție în gestionarea situațiilor de urgență și intervenție.

   Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui intenționează să continue desfășurarea de acțiuni specifice pe întreg teritoriul județului, cu scopul de a preveni și combate activitățile ilicite și încălcările legii în toate domeniile de competență. Aceste acțiuni vizează asigurarea unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate în mediul de afaceri, cu o atenție deosebită acordată zonelor și mediilor cu risc ridicat de infracționalitate.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button