AdministratieSocialStiri

Lansare cu Succes a Programului de Sprijin Social: Carduri Alimentare de 250 de Lei pentru Persoanele Defavorizate

Guvernul României oferă sprijin financiar esențial pentru 2,7 milioane de beneficiari

  Astăzi marchează debutul încărcării tichetelor sociale pentru alimente, parte a măsurii guvernamentale „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”. Cu un sprijin substanțial de 250 de lei la fiecare două luni, 2,7 milioane de beneficiari vor fi acoperiți în acest an.

  Într-un efort de a eficientiza distribuția, primele încărcări vor fi etapizate. Aproximativ 1,6 milioane de beneficiari vor primi sprijinul în prima parte a săptămânii viitoare, urmând ca restul de aproximativ 1 milion de persoane să beneficieze de sprijin în cea de-a doua parte a săptămânii.

  Un aspect deosebit al acestei inițiative este distribuția a 90 de mii de carduri pentru noii beneficiari eligibili, acestea urmând a fi livrate prin intermediul Poștei Române.

  Începând cu anul curent, persoanele vulnerabile cu venituri nete sub 2.000 de lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 de lei, o dată la două luni. Această măsură are scopul de a aduce un sprijin esențial și binevenit celor aflați în situații dificile.

  Prin implementarea acestui program, guvernul României reiterează angajamentul său față de bunăstarea cetățenilor și susține categoriile defavorizate pentru a depăși provocările economice. Programul promite nu doar asistență financiară, ci și o rază de lumină și speranță pentru cei care au nevoie.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button