AdministratieNationalStiri

Parlamentul României Adoptă Legea Pentru Înmatricularea Online a Vehiculelor

Camera Deputaților și Senatul au aprobat decizional proiectul privind serviciile publice electronice pentru înmatricularea vehiculelor

  Într-o mișcare decisivă, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege crucial pentru modernizarea și eficientizarea procesului de înmatriculare a vehiculelor în România. Acest proiect de lege privește aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 38/2023, care vizează modificarea și completarea unor acte normative esențiale pentru furnizarea de servicii publice electronice în domeniul înmatriculării vehiculelor.

  Conform noului proiect de lege, o aplicație dedicată va fi gestionată de către Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Această aplicație va oferi cetățenilor posibilitatea de a introduce un set minim de date necesare identificării vehiculului. De asemenea, aceasta va permite, după caz, înregistrarea în format electronic a documentelor necesare pentru diverse operațiuni, precum înmatricularea, transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, emiterea unui nou certificat de înmatriculare, radierea din circulație, dar și pentru declarații fiscale sau radiere din evidențele fiscale.

  Proiectul a fost deja aprobat de Senat pe data de 21 iunie 2023,  iar votul Camerei Deputaților a fost decisiv. Astfel, legea urmează să fie transmisă spre promulgare. Această inițiativă legislativă reprezintă un pas semnificativ în direcția unei administrații publice mai eficiente și a simplificării procedurilor administrative legate de înmatricularea vehiculelor în România.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button