LocalStiri

Lucrările pe linia CF Tecuci – Iași înaintează rapid: Progresul a atins peste 17%!

Conform ultimelor informații furnizate de către purtătorul de cuvânt al CFR, lucrările pe linia CF Tecuci - Iași sunt în plină desfășurare și au atins un procent impresionant de peste 17% execuție.

  Potrivit declarației oficiale, intervențiile se concentrează în prezent pe tronsonul dintre stațiile Roșiești și Crasna. Eforturile de pe șantier sunt susținute de 20 de utilaje și un personal alcătuit din 26 de angajați.

  La sfârșitul lunii martie 2024, progresul lucrărilor era evident, cu o aprovizionare cu materiale înregistrată la 25%, iar execuția lucrărilor consemna un avans de 17,41%.

  Lucrările de tip „Quick Wins” reprezintă o componentă esențială a proiectului, concentrându-se pe îmbunătățirea infrastructurii feroviare între kilometrii de cale ferată cu restricții de viteză. Acestea includ înlocuirea componentelor esențiale ale suprastructurii, precum șine, traverse, material mărunt de cale, aparate de cale, bretele, schimbătoare de cale cu dublă joncțiune și montarea de dale elastice la trecerile la nivel cu calea ferată.

  Semnat în februarie 2023, contractul între SRCF Iași și S.C. NESS PROIECT EUROPE S.R.L. Ploiești vizează execuția lucrărilor de tip „Quick Wins” pe 41 de kilometri din linia CF Tecuci – Iași, între stațiile TUTOVA – MUNTENI (Fir II), de la kilometrul 286+163 la kilometrul 328+000.

  Cu o valoare totală de 163,605 milioane de lei, fără TVA, acest contract a demarat în iunie 2023 și are o durată de 18 luni, estimându-se finalizarea în decembrie 2024. Finanțarea este asigurată din fonduri nerambursabile PNRR, iar obiectivul principal este eliminarea restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii și creșterea vitezei de circulație până la 120 km/h pe intervalul de cale ferată TUTOVA – BÂRLAD – ZORLENI – Banca – CRASNA, de la kilometrul 286+163 la kilometrul 328+000.

  Progresele semnificative înregistrate pe teren indică un pas important către modernizarea infrastructurii feroviare din regiune, aducând beneficii semnificative pentru eficiența și siguranța transportului feroviar în zonă. Imaginile de pe teren demonstrează eforturile susținute ale echipei implicate în proiect și reprezintă o confirmare vizuală a progresului realizat.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button