NationalStiri

Oportunitate de formare în armată: Sute de locuri disponibile pentru Cursul de formare a subofițerilor în activitate

Șanse pentru carieră militară: 465 locuri disponibile în școlile de instruire ale armatei române.

Ministerul Apărării Naționale al României anunță deschiderea a 465 de locuri pentru Cursul de formare a subofițerilor în activitate, oferind soldaților și gradaților profesioniști posibilitatea de a se specializa în diverse domenii militare de importanță strategică.

Școala de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” din Pitești pune la dispoziție 345 de locuri pentru specializările în infanterie, infanterie marină, vânători de munte, cercetare și informații militare. Termenul limită pentru înscriere este 13 octombrie 2023, iar probele de selecție vor avea loc între 3 iulie și 27 octombrie 2023.

  La Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informațiilor și Apărare Cibernetică din Sibiu sunt disponibile 35 de locuri pentru specializarea în Tehnologia Informației. Candidații pot depune dosarele până la 10 noiembrie 2023, iar selecția se va desfășura între 3 iulie și 24 noiembrie 2023.

  În plus, Școala de Instruire pentru Logistică „General-maior Constantin Constantiniu” din Chitila oferă 20 de locuri pentru specializarea în Căi Ferate, cu termenul limită pentru înscriere stabilit la 13 octombrie 2023. Probele de selecție vor avea loc între 3 iulie și 27 octombrie 2023.

  Pentru cei interesați de domeniul operațiilor speciale, Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale din Vlădeni, județul Brașov, are 65 de locuri pentru specializările de Parașutiști și Parașutiști Comando. Termenul limită pentru înscriere este 10 octombrie 2023, iar selecția candidaților va avea loc între 3 iulie și 27 octombrie 2023.

  Pentru a obține detalii privind condițiile și criteriile de recrutare și selecție corespunzătoare fiecărei categorii de personal militar, candidații sunt îndemnați să consulte legislația de specialitate disponibilă pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale: Legislație MAPN.

  Înscrierile se pot face online la RecrutareMAPN.ro sau personal, la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar al județului/sectorului în care au domiciliul. Adresele și numerele de telefon pentru contact sunt disponibile pe www.recrutaremapn.ro/contactbir.php.

  Ministerul Apărării Naționale încurajează aspiranții la cariera militară să profite de această oportunitate de formare și să contribuie la consolidarea capacităților de apărare și securitate ale țării.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button