LocalStiri

Exercițiul MOBEX VN-VS-23 aduce mobilizarea și instruirea în prim-plan la Garnizoana Bârlad

  În perioada 3-6 octombrie 2023, Garnizoana Bârlad a găzduit și participat la „Exercițiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare – MOBEX VN-VS-23”. Această inițiativă a avut ca scop evaluarea nivelului de pregătire și reacție a forțelor armate în fața unor situații de mobilizare și antrenare.

MOBEX VN-VS-23
MOBEX VN-VS-23
MOBEX VN-VS-23

  Unitățile militare din Garnizoana Bârlad au fost gazda acestei ample acțiuni, primind rezerviști din rezerva operațională, conform „Ordinului de chemare a rezerviștilor la exerciții și antrenamente de mobilizare”. Acești rezerviști au fost instruiți și antrenați pentru a desfășura activități specifice în context militar.

   O zi de activitate pentru un rezervist a implicat parcurgerea unui flux prestabilit, includând execuția unei ședințe de tragere cu armamentul de infanterie și servirea prânzului alături de camarazi. Această metodă de pregătire a avut ca scop simularea unor situații reale și consolidarea abilităților necesare pentru o potențială apărare eficientă.

  La încheierea exercițiului, colonelul COTEȚ Florin, comandantul Garnizoanei Bârlad, a exprimat mulțumirea și felicitările sale către întregul personal pentru seriozitatea și implicarea de care au dat dovadă. Aprecierea sa s-a extins și către rezerviști, remarcând interesul și seriozitatea manifestate pe parcursul instruirii de o zi.

  MOBEX VN-VS-23 a reprezentat o oportunitate importantă pentru Garnizoana Bârlad de a testa și îmbunătăți nivelul de pregătire și reacție a trupelor în situații de mobilizare, asigurând, astfel, o forță militară mai pregătită și eficientă în fața unor provocări și amenințări potențiale.

 

 

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button