LocalSocialStiri

Parteneriatul Bârlad-Bucureşti: Reflectorul Asupra Adolescentului de Ziua Sa

Proiectul intitulat „Prietenii Teatrului”, inițiat de coordonatoarele celor două cercuri, Eliza Artene din Bârlad și Mihaela Ioana Năstase din București, reprezintă nu doar o oportunitate de schimb de experiență, ci și un demers educațional menit să aducă în prim-plan temele relevante pentru adolescenți, folosindu-se de textele inspirate ale autoarei Elise Wilk, născută la Brașov.

  Pe 12 mai 2024, în cinstea Zilei Adolescentului, Cercul de Teatru de la Clubul Copiilor „Spiru Haret” din Bârlad și Cercul de Teatru de la Palatul Național al Copiilor, Act’Anima, din București, își unesc forțele pe scenă în capitală, aducând publicului două spectacole distincte, semnate de același autor. Trupele Arlechino și Act’Anima vor oferi o privire captivantă asupra universului adolescentin prin montările „Crocodil” și, respectiv, „Avioane de Hârtie”.

  Piesa „Crocodil” a fost deja aplaudată de publicul bârlădean înainte de Crăciun, pe 15 decembrie 2023, la Casa Sturdza, iar spectacolul „Avioane de Hârtie” a captivat audiența bucureșteană pe 18 martie 2024.

  Întâlnirea cu publicul nu se va limita doar la vizionarea spectacolelor, ci va include și discuții aprofundate despre munca depusă în realizarea acestora, analizând personajele și rolurile din piese, tematica principală și mesajele transmise, precum și relevanța lor pentru publicul contemporan.

  Profesoarele Eliza Artene și Mihaela Ioana Năstase au subliniat importanța acestei colaborări într-un mediu prietenos și deschis, promovând formarea de noi legături și prietenii între adolescenți. Pandemia a fost privită ca un factor care a adus beneficii, facilitând întâlniri online și concretizând astfel această colaborare fructuoasă.

  „Reflectorul pe Adolescenți” nu este doar un spectacol de teatru, ci și un dialog deschis despre problemele și dilemele cu care se confruntă tinerii din ziua de azi. Prin talentul lor artistic și angajamentul lor emoțional, adolescenții vor transmite un mesaj puternic despre necesitatea empatiei, respectului și sprijinului în lupta pentru identitate și apartenență socială.

  Evenimentul reprezintă o oportunitate nu doar de a aprecia creativitatea tinerilor actori, ci și de a deschide ochii asupra realităților adolescenței contemporane, aducând în prim-plan provocările și aspirațiile unei generații în căutarea propriului său loc în lume.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button