AdministratieLocal

Polițiști din toată țara protestează săptămâna aceasta în fața Prefecturilor

Începând cu data de 13 dec., trecem la cea de-a doua etapă de proteste, cu prezență fizică, ce se vor desfășura în fața prefecturilor din toată țară, urmând ca pe data de 16 dec. să fim prezenți în fața MAI iar în 17 dec. în fața celor 3 partide politice aflate la guvernare.

     Astăzi a început seria de proteste care va culmina pe 17 decembrie cu prezența în fața Guvernului, anunță Sindicatul Europol.

 

Sindicaliştii au anunțat și un model de NOTIFICARE prin care să îşi exercite dreptul de a refuza efectuarea muncii suplimentare începând cu 01 ianuarie 2022 şi refuzul de a mai efectua sarcini/atribuţii pe care nu le au în fişa postului în situaţia în care nu va fi aplicată Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Este clar că ne vom putea apăra drepturile doar prin participarea în număr cât mai mare la formele de protest. Avem cele mai bune exemple ale protestelor din justiţie (protestul magistraţilor prin suspendarea şedinţelor de judecată) şi sănătate (încetarea activităţii) în urma cărora, angajaţii din aceste sectoare de activitate şi-au primit drepturile. De aceea vă cerem să ne sprijiniţi ca să putem să ne obţinem drepturile

Precizează reprezentanţii sindicatului.

Poliţiştii din toată ţara au mai lansat o mișcare de protest prin care au înlocuit amenzile cu avertismentele pentru şoferii români prinşi în timp ce încălcau legea. Zeci de astfel de avertismente au fost publicate pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

 

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button