Administratie

Cum sa eviti nebunia la vama ? Verifica cat de aglomerat este punctul de frontiera prin care vrei sa treci

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de frontieră existente.

    Începând cu luna noiembrie, Poliţia de Frontieră Română a intensificat controalele asupra cetăţenilor din statele membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară pentru a preveni trecerea frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare la adresa securităţii interne şi externe.

   Aplicatia poate fi accesata de pe calculator sau telefon https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/   , unde se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare în culori diferite:

Verde = timp de aşteptare până în 30 minute;

Galben = timp de aşteptare între 30 – 60 minute;

Roşu = timp de asteptare peste 60 minute.

     De luni cei care vin în țară au obligaţia de a completa electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în ţară, prin aplicaţia plf.gov.ro, iar nerespectarea acestei obligaţii va fi sancţionată cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei.

    Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de frontieră existente.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button