LocalSocialStiri

Schimbare la Conducerea Protopopiatului Bârlad: Părintele Andrei Mereuță preia frâiele

   O nouă pagină se deschide în istoria Protopopiatului Bârlad, odată cu numirea Părintelui Andrei Mereuță în funcția de protopop. Anunțul a fost făcut în mod oficial pe 1 septembrie 2023 de către reprezentanții Episcopiei Hușilor, marcând astfel încheierea unei perioade semnificative sub conducerea Părintelui Vasile Lăiu.

   Părintele Andrei Mereuță a fost numit în funcția de protopop în cadrul ședinței Permanenței Consiliului Eparhial din data de 30 august, care a avut loc la Centrul Eparhial Huși. Această decizie reflectă o schimbare importantă la nivelul conducerii protopopiatului și vine în urma unei evaluări atente a nevoilor comunității creștine din Bârlad.

   Părintele Andrei Mereuță este cunoscut ca paroh al Parohiei Grivița și a dobândit o reputație solidă în cadrul comunității sale. Noul protopop are o vastă experiență în slujirea Bisericii Ortodoxe și este recunoscut pentru implicarea sa activă în viața religioasă și socială a comunității.

   De-a lungul anilor, fotoliul de protopop al Bârladului a fost ocupat cu cinste și devotament de Părintele Vasile Lăiu. Acesta a fost numit în această demnitate în cadrul ședinței Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Hușilor desfășurată pe 3 noiembrie 2009. Părintele Vasile Lăiu s-a născut pe 3 aprilie 1963 în comuna Strugari din județul Bacău și a dedicat o mare parte din viața sa slujirii Bisericii.

   A absolvit cursurile Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț și este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași, promoția 1994. Părintele Vasile Lăiu a fost hirotonit ca preot în anul 1987 pe seama parohiei Roșiești din Protopopiatul Huși și, începând din anul 1997, a slujit ca paroh la biserica Sfântul Ilie din Bârlad. El este căsătorit și are 4 copii.

  În contextul acestei schimbări semnificative, comunitatea Bârladului se pregătește să îl primească pe noul său protopop, Părintele Andrei Mereuță, și să continue să își consolideze credința și valorile tradiționale.

  Această mutare în conducerea Protopopiatului Bârlad reprezintă o oportunitate de a aduce prospătătate și idei noi în cadrul Bisericii și de a servi comunitatea creștină într-un mod cât mai eficient și dedicat. Oricare ar fi viitorul, credincioșii din Bârlad își pot aștepta cu încredere că Biserica lor va rămâne un stâlp de lumină și îndrumare în viața lor spirituală.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button