Stiri

Accident rutier pe DN 24 lângă Crasna: Autocisternă încărcată cu combustibil se răstoarnă după impact cu autoturism

Crasna, Vaslui – Un accident grav a avut loc astăzi pe DN 24, în zona Mărul de Aur – Crasna, unde o autocisternă încărcată cu 23 de tone de combustibil a lovit un autoturism și s-a răsturnat în afara carosabilului. Pompierii militari au fost imediat chemați să intervină pentru descarcerarea unui bărbat și pentru a asigura măsurile PSI necesare.

Echipajele de la Detașamentul de pompieri Vaslui au răspuns prompt la apelul de urgență, aducând cu ei o gamă largă de vehicule și personal specializat. O autospecială pentru descarcerare grea, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip C1 pentru terapie intensivă mobilă, o ambulanță SMURD tip B2 pentru prim ajutor și echipaje specializate au fost mobilizate pentru a face față situației de urgență.

În accidentul rutier au fost implicate o autocisternă și un autoturism, cu trei persoane aflate în cele două autovehicule. Șoferul autoturismului a rămas încarcerat în urma impactului, iar autocisterna s-a răsturnat periculos în afara carosabilului. La sosirea echipajelor de intervenție, cele două vehicule erau grav avariate, iar o persoană era încarcerată. Cealaltă persoană din autoturism a reușit să se autoevacueze înainte de sosirea salvatorilor. Din fericire, nu au existat scurgeri de combustibil din autocisternă.

Pompierii militari au lucrat cu pricepere și determinare pentru a descarcera persoana aflată la volanul autoturismului, iar echipajul ambulanței TIM i-a acordat îngrijiri medicale la fața locului. Ulterior, cele două persoane implicate în accident, un bărbat și o femeie în vârstă de 19, respectiv 20 de ani, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Acestea prezentau multiple traumatisme și contuzii, iar femeia acuza dureri la nivelul coloanei vertebrale, în zona lombară.

Conducătorul autocisternei a fost evaluat și a scăpat fără a necesita îngrijiri medicale suplimentare. În plus, la locul accidentului a fost solicitat un buldoutilaj, pus la dispoziție de reprezentanții Primăriei Albești. Autoritățile competente, precum Garda Națională de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, Secția Drumuri Naționale și ISCTR, au fost notificate cu privire la incident.

Eforturile pompierilor continuă, aceștia asigurând măsuri de prevenire a incendiului, urmând ca combustibilul rămas în autocisternă să fie tranvazat într-o altă autocisternă. Cauzele și circumstanțele precise ale producerii acestui accident rutier sunt în curs de cercetare de către polițiștii vasluieni, pentru a se stabili responsabilitățile și eventualele neglijențe care au condus la această tragedie.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button