Social

UE vine in ajutor : Bani pentru romanii nevoiasi pe card

Tichet Social Exclusiv pentru Mese Calde : este proiectul demarat de Guverul Romaniei, cu bani din Fondul de Ajutor European pentru ajutorarea persoanelor nevoiase .

   Romanii cu venituri mici sunt in continua creste, cei mai afectati fiind pensionarii. Autoritatile romane s-au gandit sa le dea o mana de ajutor, suma de pe un astfel de card este de 180/luna (6 lei/zi) . Nu mai putin de 10.291 de astfel de carduri au fost deja distribuite pe raza judetului Vaslui , pentru a ajuta oamenii nevoiasi .

Cine primeste Tichetul Social Exclusiv pentru Mese Calde

 

  • Pensionarii care au împlinit cel puțin vârsta de 75 de ani, care au venituri la nivelul pensiei minime garantate, indiferent că vorbim de indemnizația socială pentru pensionari sau de alte drepturi primite de la casele de pensii;
  • Persoanele şi familiile fără adăpost, persoanele care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au un domiciliul stabil.

Ce pot cumpara ?

   Se pot cumpara numai mese calde si poate fi utilizat doar in unitatile partenere Edenred şi Sodexo care prepara sau livreaza mancarea preparata termic .

Care este suma maxima pe zi ?

     Suma folosita maxim intr-o singura zi, este de 40 lei. In caz ca se depaseste aceasta suma, trebuie sa platiti diferenta numerar sau cu un card bancar.

Cum pot afla pinul ?

   Pinul necesar validarii tranzactiilor este oferit o data cu cardul in plic .

Pot comanda mese calde cu livrare la domiciliu?

  Daca unitatea de unde este comandata mancarea are terminall POS (plata cu cardul), atunci se poate face livrarea la domiciuliu.

Cât timp pot folosi sumele de pe card?

   Sumele se pot utiliza in termen de 12 luni de la data intrarii lor pe card.

Care este durata programului ?

   Perioada desfăşurarii  programului este septembrie 2020-iunie 2021, iar suma totala va fi de 1.800 lei .

 

 

 

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button