LocalStiri

Antrenament cu Armament de Război lângă Bârlad: Cetățenii, Atenționați să Evite Anumite Zone

Un antrenament militar cu muniție de război va avea loc joi, 11 iulie, în Poligonul de Tragere de la Trestiana, situat lângă Bârlad. Primăria comunei Grivița a emis o atenționare publică, bazată pe notificarea primită de la Ministerul Apărării Naționale (MApN), îndemnând cetățenii să evite anumite zone pentru a preveni accidentele.

  Exercițiile militare se vor desfășura în intervalul orar 08:00-22:00, utilizându-se armament de infanterie cu muniție de război. Poligonul de tragere Trestiana este situat la 300 de metri de Spitalul Veterinar Bârlad, între Centrul de Selecție al Animalelor și Depozitul SC Berlin SR. În plus, Poligonul de Aruncare a Grenadelor de Mână Dealul Mare este amplasat la 1 km nord de blocul de locuințe ANL, în zona Cărămidărie.

  Ministerul Apărării Naționale a subliniat importanța respectării măsurilor de siguranță și a transmis Primăriei comunei Grivița instrucțiuni clare pentru informarea publicului:

  1. Anunțarea Locuitorilor: Cetățenii din apropierea poligoanelor trebuie informați cu privire la datele și orele tragerilor.
  2. Afișarea Anunțurilor: În localitățile din proximitatea poligoanelor, vor fi afișate anunțuri care interzic accesul în zonele de siguranță în timpul tragerilor.
  3. Accesul Restricționat: În ziua tragerilor, accesul pe itinerarul Dealul Mare – Trestiana va fi permis doar cu aprobarea militarilor din posturile de pază.
  4. Semnalizarea Zonelor Periculoase: Cetățenii trebuie să fie familiarizați cu semnificația indicatoarelor “TRECERE INTERZISĂ” și “STAI! SE TRAGE!”, precum și a fanioanelor roșii și albe instalate pe catargele de poligon.
  5. Evitarea Obiectelor Periculoase: Este strict interzisă atingerea munițiilor și elementelor de muniție rămase după tragere, precum și a instalațiilor electrice aflate sub tensiune.

  Ministerul Apărării Naționale face un apel la toți cetățenii să respecte aceste măsuri de siguranță și să evite zonele specificate. Persoanele care se află în pădure pentru a tăia lemne, a aduna fructe de pădure sau pentru alte activități sunt rugate să fie extrem de prudente și să urmeze indicațiile militarilor și semnalizările amplasate.

„Persoanele care nu respectă indicațiile, semnalele lansate de militarii din posturile de pază sau prevederile anunțurilor își asumă întreaga responsabilitate”, se arată în notificarea Primăriei comunei Grivița.

  Aceste măsuri sunt esențiale pentru asigurarea securității publice în timpul desfășurării antrenamentelor militare și pentru prevenirea oricăror incidente neplăcute.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button