LocalStiri

Apel la Vigilență: Protejați-vă Locuințele Prin Încuierea Ușilor!

În data de 7 octombrie 2023, la ora 14.00, Poliția Locală Bârlad a fost alertată cu privire la o intrare neautorizată într-un apartament situat pe strada Vasile Pârvan. Un individ necunoscut a pătruns în locuință, iar acțiunea a fost raportată de proprietara apartamentului.

   Echipajele poliției locale au intervenit rapid și au beneficiat de sprijinul prompt al cetățenilor din zonă, care au contribuit la identificarea și prinderea suspectului în grabă să părăsească zona. Individul a fost interceptat și condus la sediul poliției locale pentru cercetări suplimentare.

  Investigațiile inițiale au arătat că A.A.C., în vârstă de 43 de ani și cu domiciliul în județul Galați, a pătruns într-un apartament de la parter, folosindu-se de faptul că ușa nu era încuiată. A fost surprins în timp ce încerca să intre în dormitorul apartamentului și a fugit din clădire, intrând într-un magazin din apropiere. Acolo, a încercat să fure telefonul mobil al unei femei. A fost prins de polițiști înainte de a reuși să-și ducă planul la îndeplinire.

  În momentul controlului corporal, asupra suspectului s-au găsit o sumă considerabilă de bani, atât în lei, cât și în euro. Acesta a fost predat autorităților pentru continuarea cercetărilor.

  Poliția Locală Bârlad dorește să adreseze sincere mulțumiri cetățenilor implicați care au făcut posibilă identificarea și reținerea suspectului. Atât sesizarea telefonică cât și relatarea detaliată a semnalmentelor suspectului și a articolelor de îmbrăcăminte au fost esențiale în acest caz.

  În lumina acestui eveniment regretabil, poliția îndeamnă toți locuitorii să-și securizeze corespunzător locuințele, asigurându-se că ușile de acces sunt întotdeauna încuiate, mai ales când se află în interiorul apartamentelor. Este crucial să se închidă ferestrele pe timpul nopții sau atunci când proprietarii sunt plecați. De asemenea, pentru cei care locuiesc la parter, se recomandă utilizarea unor sisteme suplimentare de securitate, precum grilaje, sisteme de alarmare și supraveghere video, pentru a preveni riscul efracției.

  Siguranța este responsabilitatea noastră comună și trebuie să acționăm solidari pentru a asigura un mediu mai sigur și mai protejat pentru toți locuitorii comunității noastre.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button