SocialStiri

Ștafeta Veteranilor INVICTUS ajunge în Bârlad: Un simbol al curajului și dedicării

  Într-o după-amiază însorită de vineri, 13 octombrie, ora 16:00, orașul Bârlad va găzdui un eveniment special – „Ștafeta Veteranilor INVICTUS” va parcurge „Traseul roșu”, aducând cu ea spiritul de învingător și curajul veteranilor. Această ștafetă este organizată anual în perioada 1-25 octombrie și este un simbol al unității și rezistenței veteranilor care au făcut față provocărilor vieții și rănilor războiului.

   Voluntarii INVICTUS din cadrul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani și ai Batalionului 83 Rachete Operativ Tactice „BOGDAN I” din Bârlad vor purta ștafeta până în centrul orașului, fiind primiți cu căldură de reprezentanții autorităților locale și comunitatea locală la Monumentul Eroilor Neamului din Piața „Cerbul de Aur”.

   Ceremonia de preluare a ștafetei va marca începutul unui nou capitol al acestui eveniment deosebit. Voluntarii INVICTUS din cadrul Regimentului 52 Artilerie „General Alexandru TELL” vor prelua ștafeta, pregătindu-se pentru etapa următoare a traseului, ce va traversa localitățile Bârlad, Puiești, Dragomirești și Bacău, într-o călătorie care se întinde pe o distanță de 95 de kilometri.

   Această ștafetă de solidaritate și recunoștință aduce împreună voluntari din Ministerul Apărării Naționale și alte structuri ale sistemului național de apărare, din asociații sportive și organizații nonguvernamentale. Cele trei trasee totalizează impresionanta distanță de peste 3500 de kilometri, iar pe parcursul lor, participanții se opresc la fiecare monument dedicat eroilor români, aducând un omagiu și recunoștință pentru jertfa lor.

   Punctul final al acestei extraordinare ștafete este municipiul Carei, unde cele trei trasee se întâlnesc la Monumentul Ostașului Român, în ziua de 25 octombrie, marcând încheierea acestei călătorii. Aici, cu toții sărbătoresc Ziua Armatei României, subliniind unitatea și solidaritatea care definesc forțele armate și comunitatea în ansamblu.

  „GO INVICTUS!” este îndemnul care răsună în inimile tuturor participanților și suporterilor acestui nobil eveniment, într-o chemare la perseverență, curaj și încredere în forțele proprii, așa cum o fac și eroii care au luptat pentru libertate și demnitate. Această ștafetă este o manifestare a puterii umane de a merge înainte, de a învinge orice obstacol și de a-și arăta recunoștința față de cei care au sacrificat totul pentru binele comun.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button