LocalSanatateSocialStiri

Caravana SMURD „Fii pregătit!” ajunge la Vaslui, Bârlad și Huși

   În perioada 1-7 noiembrie 2023, Caravana SMURD „Fii pregătit!” face popas în județul Vaslui, aducând cu ea cunoștințe vitale despre primul ajutor și pregătire în situații de urgență. Acest proiect demn de laudă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă și finanțat de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România, are ca scop instruirea și conștientizarea comunităților din regiune.

Programul Caravanei

   În primele trei zile, 1-3 noiembrie, Caravana SMURD „Fii pregătit!” se va afla în municipiul Vaslui. Locația aleasă pentru aceste zile este parcarea Centrului Comercial „Kaufland” din Vaslui. Aici, între orele 10:00 și 18:00, elevii și adulții sunt invitați să participe la cursuri de prim ajutor oferite de personalul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgență „Podul Înalt”. Aceste cursuri vor acoperi diverse aspecte, cum ar fi reacția în cazul cutremurelor, inundațiilor sau incendiilor, și vor ajuta participanții să învețe cum să facă față acestor situații de urgență.

   Caravana SMURD este echipată cu o sală de pregătire și instruire, echipamente medicale, dispozitive portabile și simulatoare pentru a asigura o instruire eficientă a cursanților.

Cum te poți înscrie

   Pentru cei interesați să participe la aceste cursuri și activități, există posibilitatea de a se înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD, la adresa fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/. Aici găsiți și calendarul deplasărilor Caravanei până în luna decembrie.

Mai multe informații în curând

   Pentru activitățile programate în municipiile Bârlad și Huși, organizatorii vor oferi detalii suplimentare în zilele următoare. Caravana „Fii pregătit!” este o inițiativă deosebit de valoroasă, care aduce cunoașterea și pregătirea în domeniul primului ajutor mai aproape de comunitățile din județul Vaslui. Este un pas important spre creșterea siguranței și rezilienței populației în fața situațiilor de urgență.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button