Social

Curtea Catedralei Episcopale din Huși a redevenit plina de copii veniți pentru a participa la a IV-a ediție „Dar de Crăciun”

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 18 decembrie 2021, curtea Catedralei Episcopale din Huși a redevenit, ca și în anii precedenți, plină de copiii veniți pentru a participa la a IV-a ediție a Programului eparhial „Dar de Crăciun”, dedicat lor de Episcopia Hușilor prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, și pentru a se întâlni cu Moș Crăciun.

    Copiii, însoțiți de preoții parohi, au umplut curtea Catedralei, unde i-au întâmpinat Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, părinții consilieri de la Centrul Eparhial, părinții protopopi, angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, alături de nelipsitul Moș Crăciun. La eveniment a fost prezent și domnul Dragoș Cazacu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

    Circa 1600 de copii, proveniți din familii foarte modeste, din satele de pe tot cuprinsul Episcopiei Hușilor, i-au scris câte o scrisoare lui Moș Crăciun. Scrisorile copiilor au fost strânse de preoții din parohii și au ajuns la sediul Asociației «Filantropia Ortodoxă» Huși.

    Aici au fost întâmpinați cu colăcei și ceai cald și au avut parte de un program de colinde – interpretate de copiii beneficiari ai Centrelor de zi ale Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, de la Huși, Bârlad, Ghermănești, Gugești și Fălciu, alături de grupuri de copii din Parohiile Hurdugi și Crasna. S-au bucurat de întâlnirea cu Moș Crăciun, de atmosfera de sărbătoare și de un impresionant foc de artificii. Fiecare a plecat spre casă cu cadoul mult-așteptat.

    În deschidere, Ierarhul Hușilor a vorbit celor prezenți despre frumusețea dăruirii și a mulțumit celor care s-au alăturat eforturilor Episcopiei Hușilor de a aduce speranță și bucurie în familiile copiilor, atât ale celor prezenți, cât și ale celor vizitați acasă de Caravana „Dar de Crăciun”:

     Când S-a născut Pruncul Iisus în Betleem, au venit, dintr-o țară îndepărtată, trei magi. Când au ajuns în fața Pruncului, I-au adus daruri: aur, smirnă și tămâie. Acest lucru încercăm să îl facem și noi în această seară. În toți copiii prezenți – peste 1600 – din parohiile care aparțin Episcopiei Hușilor și din Așezămintele noastre sociale, noi îl vedem pe Pruncul Iisus.

Am avut de partea noastră multe ajutoare. În primul rând Episcopia Hușilor, prin fondurile alocate, parohiile și preoții, și desigur, oamenii de bine care s-au alăturat acestui proiect și au fost sensibili când le-am solicitat să ne fie aproape. Au fost foarte mulți sponsori din țară, cei mai mulți din Timișoara, precum și  preoții și credincioșii noștri din diaspora. Au fost trei camioane cu daruri pentru cei care i-au scris lui Moș Crăciun.

Le mulțumesc din suflet și preoților care se implică în proiectele sociale ale Episcopiei noastre. Mulțumesc părintelui Vladimir Beregoi, „sufletul a tot ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă din punct de vedere social în Episcopia noastră”.

     In urmă cu 4 ani, în decembrie am deschis o carte frumoasă, intitulată „Dar de Crăciun”. Anul acesta, cu ajutorul lui Dumnezeu, am ajuns la capitolul al IV-lea. Nădăjduim ca această carte să aibă multe capitole, pe care trebuie să le citim împreună.

    În fiecare capitol sunt înscrise inimile și sufletele copiilor pe care, cu sprijinul Episcopiei Hușilor și al oamenilor de bine, i-am ajutat. De altfel, zilnic sunt direcționați bănuți din fondurile Episcopiei Hușilor către copiii din Eparhie li către mulți din Basarabia.

   În capitolul de anul acesta se înscriu 1600 de inimi – ale copiilor prezenți aici, precum și 1500 de copii pe care i-am căutat acasă, prin Caravana „Dar de Crăciun”. Caravana nu se termină aici, pentru că și săptămâna viitoare vom merge spre alte familii.

 

Sursa : Episcopia Husilor

 

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button