LocalStiri

Vaslui pregătit pentru dezastre: Exercițiul „JOINT” aduce forțele împreună pentru intervenția în cazul unui seism major!

   Mâine, pe data de 21 iulie 2023, începând cu ora 11:00, în municipiul Vaslui va avea loc un exercițiu de cooperare complex cu tema: „Limitarea și înlăturarea urmărilor unui seism major care a afectat municipiul Vaslui” . Scopul exercițiului este punerea în aplicare a Planului Roșu de Intervenție și implică coordonarea forțelor și mijloacelor pentru intervenția eficientă în situații de urgență.

  Exercițiul combinat „JOINT” presupune implicarea unui număr considerabil de instituții, printre care se regăsesc: Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, Inspectoratul de Poliție (IPJ) Vaslui, Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Vaslui, Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, Primăria Municipiului Vaslui, Inspectoratul pentru Jandarmi de Compensație (IJC) Vaslui, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, precum și operatorii economici responsabili de gestionarea rețelelor de utilități în municipiu și în județ.

Toate aceste entități vor fi sub directa coordonare a Instituției Prefectului Vaslui în cadrul exercițiului „JOINT”.

Un exercițiu complex, care presupune mobilizarea impresionantă a forțelor, mijloacelor și dispozitivelor de intervenție, va avea loc în fosta unitate militară din municipiul Vaslui și, de asemenea, la blocul nr. 377 de pe strada Republicii.

Vă rugăm să rămâneți calmi și să nu acordați încredere unor informații false sau zvonuri care au scopul de a provoca agitație. Disconfortul cauzat de zgomot și aglomerația de personal și echipamente face parte dintr-o serie de exerciții de cooperare și pregătire, desfășurate pentru a antrena populația și personalul nostru în intervenția în situații de urgență cu impact major.

ATENȚIE:
Urmează un exercițiu!
NU intrați în panică!
Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button