NationalStiri

Începe Sesiunea a II-a de Admitere la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”: 37 de Locuri Disponibile în Învățământul Universitar Militar

  În desfășurare: Procesul de Admitere la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” pentru Anul Universitar 2023-2024

   Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” se pregătește să primească noile generații de studenți într-o sesiune de admitere plină de provocări și oportunități. Așadar, în conformitate cu un calendar bine stabilit, activitățile de recrutare, selecție și admitere sunt în plină desfășurare.

   Începând cu data de 16 august și până la 25 august 2023, se desfășoară perioada de înscriere a candidaților, oferindu-le acestora o șansă de a-și depune dosarele și de a se alătura comunității academice militare. Următoarea etapă, programată între 21 și 28 august 2023, constă în procesul de selecție, unde candidații vor fi evaluați cu atenție pentru a identifica cei mai potriviți viitori studenți.

    Termenul final pentru întocmirea dosarelor de candidat este stabilit pentru data de 6 septembrie 2023, oferind timp suficient pentru a completa toate documentele necesare în vederea participării la concursul de admitere. În ziua de 20 septembrie 2023, candidații vor avea ocazia de a-și demonstra cunoștințele și abilitățile prin susținerea concursului de admitere, moment crucial în procesul lor de integrare în mediul academic militar.

    Proba de admitere constă într-un test scris tip grilă la disciplinele Matematică, Informatică și Limba Engleză, punând la încercare competențele esențiale pentru viitorii ofițeri.

    Oportunitate pentru Tinerii Absolvenți: Elevi și Absolvenți cu Diplomă de Bacalaureat

   Sesiunea de admitere nu este dedicată doar celor care au finalizat deja liceul. Elevii care urmează să susțină examenul de bacalaureat în sesiunea din august 2023 sunt, de asemenea, încurajați să participe. Mai mult decât atât, absolvenții de liceu care dețin diploma de bacalaureat și au o vârstă de maxim 26 de ani împliniți în anul 2023 au posibilitatea de a se înscrie în competiția pentru cele 37 de locuri disponibile.

  Dovada Promovării Bacalaureatului: Etapă Esențială în Procesul de Admitere

   Pentru a asigura transparența și coerența procesului de admitere, este esențial ca toți candidații să furnizeze dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere. Această cerință asigură că toți cei care participă la concurs îndeplinesc criteriile de eligibilitate și au pregătirea necesară pentru a face față rigorilor învățământului universitar militar.

   Astfel, această sesiune de admitere reprezintă o oportunitate valoroasă pentru tinerii dornici să-și dezvolte cunoștințele și abilitățile într-un cadru academic militar de înaltă calitate. Cu un proces de selecție riguros și oportunități variate pentru viitorii studenți, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” își continuă tradiția de excelență în pregătirea noilor generații de lideri militari.

Există două modalități prin care puteți realiza înscrierea:

  1. Înregistrare Online: Vă puteți înscrie online prin intermediul platformei https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php, oferindu-vă astfel posibilitatea de a completa cererea de înscriere într-un mod comod și eficient.
  2. În Persoană: Alternativ, puteți să vă prezentați personal pentru înscriere la biroul de informare-recrutare din cadrul centrului militar corespunzător județului sau sectorului în care aveți domiciliul. Pentru a vă ușura accesul, vă punem la dispoziție adresele și numerele de telefon relevante, pe care le puteți găsi accesând pagina noastră web dedicată contactului: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php.

Alegerea modalității de înscriere este acum mai ușoară ca niciodată, pentru ca fiecare persoană interesată să aibă ocazia de a se înscrie în procesul de admitere în modul cel mai convenabil pentru ea.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button