LocalStiri

Simila și Murgeni, Desemnate Zone Speciale de Siguranță Publică pe O Perioadă de 15 Zile

Conflict în Simila, Zorleni, Vaslui: Doi Răniți și Intervenție Rapidă a Forțelor de Ordine

  La data de 21 august 2023, la ora 15.51, Poliția Municipiului Bârlad a primit o sesizare prin intermediul numărului de urgență 112, referitoare la un conflict spontan petrecut în localitatea Simila, comuna Zorleni, județul Vaslui. Incidentul implica mai multe persoane și a rezultat în rănirea ușoară a două dintre acestea.

  Imediat, s-au mobilizat numeroase echipaje de poliție, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui. Aceste forțe au intervenit rapid pentru aplanarea conflictului și restabilirea ordinii și liniștii publice.

   Pe durata intervenției polițiștilor, au fost efectuate mai multe focuri de avertisment în plan vertical, în încercarea de a dispersa persoanele implicate în conflict.

   În urma investigațiilor efectuate și a probelor adunate în această chestiune, 11 bărbați din Murgeni, județul Vaslui, au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore. Acești indivizi au vârste cuprinse între 20 și 49 de ani.

   Conform declarației purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, Bogdan Gheorghiță, aceștia vor fi prezenți astăzi, în data de 22 august 2023, în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea luării unor măsuri preventive.

   Cu scopul de a preveni potențialele evenimente care ar putea afecta ordinea și liniștea publică, au fost implementate zone speciale de siguranță publică în localitatea Simila, comuna Zorleni și orașul Murgeni din județul Vaslui. Aceste măsuri au fost puse în aplicare pentru o perioadă de 15 zile.

  În cadrul acestor zone speciale, forțele de poliție și jandarmi desfășoară activități de menținere a ordinii și liniștii publice, având ca obiectiv principal asigurarea securității locuitorilor din aceste zone.

 

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button