LocalNationalStiri

Înscrierile pentru Învățământul Preșcolar și Antepreșcolar se Desfășoară Mai Devreme în Anul 2024

În contextul continuării eforturilor de organizare și eficientizare a procesului de înscriere în învățământul preșcolar și antepreșcolar, autoritățile au anunțat un calendar ajustat pentru anul 2024. Înscrierile vor avea loc mai devreme decât în alți ani, oferind părinților și copiilor oportunitatea de a se pregăti în avans pentru noul an școlar.

  Prima etapă a procesului de înscriere va debuta mai devreme decât de obicei, începând cu data de 27 mai și până pe 14 iunie. Această etapă este destinată copiilor care se înscriu pentru prima oară în învățământul preșcolar și antepreșcolar. Precedând această perioadă, între 20 și 24 mai, se va desfășura reînscrierea celor care deja frecventează creșa sau grădinița.

  Momentul așteptat al afișării listelor cu numele celor înscriși și numărul de locuri libere după prima etapă este stabilit pentru data de 14 iunie.

  O a doua etapă de înscriere este programată să aibă loc între 17 iunie și 5 iulie, cu afișarea listelor copiilor înscriși și numărul de locuri rămase libere pe 5 iulie.

   Pentru a asigura că toți copiii au oportunitatea de a fi înscriși în sistemul de învățământ preșcolar și antepreșcolar, între 19 și 29 august va avea loc etapa de ajustări. Această etapă este dedicată înscrierii copiilor care nu au participat la primele două etape de înscriere. Listele actualizate vor fi afișate pe 30 august.

  Reforma calendarului de înscriere vine ca răspuns la nevoile și solicitările părinților și ale comunității educaționale, facilitând procesul de planificare pentru familiile cu copii în vârstă preșcolară. Astfel, se urmărește asigurarea unui început de an școlar mai lin și eficient pentru toți cei implicați.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button