NationalStiri

Scheme de ajutor de stat pentru apicultori în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Acest ajutor de stat este destinat apicultorilor care au înregistrat pierderi în anul 2023 și se ridică la suma de 24,8730 lei pentru fiecare familie de albine, conform numărului de albine deținut și înscris la 31 decembrie 2023 în baza națională de date apicolă.

   Guvernul României a implementat o schemă de ajutor de stat pentru a compensa parțial pierderile suferite în sectorul apicol în anul 2023, în contextul crizei generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Potrivit legislației în vigoare, persoanele interesate pot depune cereri pentru obținerea acestui ajutor până la data de 11 aprilie 2024.

  Pot beneficia de această schemă de ajutor următoarele categorii de persoane: apicultori, persoane fizice care dețin atestat de producător, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale. Cererile trebuie să fie însoțite de diverse documente, printre care copii ale cărții de identitate a solicitantului sau a reprezentantului legal, acte de atestare a producătorului, documente de înregistrare la Registrul Comerțului sau Registrul național al asociațiilor și fundațiilor, precum și documente care atestă existența și activitatea exploatației apicole.

  Până în prezent, la nivelul județului Vaslui, au fost înregistrate 437 de apicultori persoane fizice și juridice, care dețin un total de 40.839 familii de albine.

  Această schemă de ajutor vine în sprijinul comunității apicole afectate de circumstanțele dificile din ultimul an și reprezintă un pas important în protejarea și stimularea sectorului apicol în România.

  Pentru mai multe informații și depunerea cererilor, persoanele interesate sunt îndrumate să se adreseze Direcției pentru Agricultură Județene Vaslui sau să transmită cererile prin poșta electronică în conformitate cu instrucțiunile furnizate de autorități.

  Această schemă de ajutor reprezintă un angajament al autorităților pentru sprijinirea și promovarea sectorului apicol, recunoscând importanța acestuia în economia țării și în conservarea ecosistemelor naturale.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button