NationalSanatateStiri

Interzicerea Vânzării Țigaretelor Electronice Către Minori: O Nouă Lege Promulgată

Parlamentul României a adoptat o lege revoluționară care interzice vânzarea țigaretelor electronice către minori. Inițiativa legislativă, propusă de deputatul PSD Alfred Simonis, marchează un pas semnificativ în lupta împotriva accesului tinerilor la produsele de tutun și alternativele acestora.

  Legea introduce sancțiuni aspre pentru comercianții care încalcă această prevedere, cu amenzi ce pot atinge suma de 100.000 lei. Măsura se aplică nu doar pentru țigările electronice, ci și pentru flacoanele de reumplere și dispozitivele electronice de încălzire a tutunului, interzicându-se și vânzarea prin automate.

  Instituțiile de învățământ sunt încurajate să adopte regulamente stricte pentru a asigura respectarea noii legi, subliniind astfel angajamentul autorităților de a combate fumatul în rândul adolescenților.

  Definițiile țigării electronice și a flaconului de reumplere au fost actualizate pentru a corespunde legislației europene, iar comercializarea pliculețelor cu nicotină pentru uz oral care nu respectă noile norme este acum interzisă, cu un nivel maxim de nicotină de 20 mg per pliculeț.

  Această inițiativă legislativă a deputatului Simonis reprezintă un efort important în protejarea sănătății tinerilor și în alinierea României la standardele europene privind controlul consumului de tutun.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button