LocalStiri

Mănăstirea Bujoreni Celebrează 422 de Ani de la Prima Atestare Documentară

  Într-o zi plină de solemnitate și recunoștință, mănăstirea Bujoreni își marchează astăzi o aniversare deosebită: 422 de ani de la prima atestare documentară a existenței sale. Cu inimile pline de mulțumire și cuvinte de laudă, comunitatea mănăstirii se adună pentru a celebra acest moment de importanță istorică.

  La 27 martie 2024, sub cerul senin și cu lumânările aprinse, rugăciunile mănăstirii se înalță către Dumnezeu în semn de recunoștință pentru toate binefacerile revărsate asupra locașului de cult de-a lungul timpului. În această zi de sărbătoare, ne unim într-o slujbă specială de Litie mică, aducând aminte și pomenind cu respect și recunoștință pe toți ctitorii și binefăcătorii care au contribuit la înălțarea și întreținerea acestui sfânt locaș de rugăciune și sfințenie.

„Veșnica voastră pomenire, vrednicilor de fericire pururea pomeniților părinți și frați ai noștri, ctitori ai acestei mănăstiri!” rostim cu respect și recunoștință, cinstind memoria celor care au lăsat în urmă un moștenire de credință și devotament.

  În timp ce privim înapoi cu recunoștință și înaintăm cu încredere în viitorul luminos al mănăstirii noastre, ne rugăm ca binecuvântarea lui Dumnezeu să continue să fie asupra noastră și să lumineze drumul nostru în continuare.

  La mulți ani, Mănăstirea Bujoreni, loc de sfințenie și pace, închinat Domnului nostru!

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button