InternationalNationalStiri

Transport de praf saharian în zona României

În urma unui comunicat emis de către Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus (CAMS), se anunță că în perioada cuprinsă între 27 martie, ora 12:00, și 28 martie, ora 22:00, România va fi afectată de o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană.

  Circulația aerului va fi predominant sud-vestică, facilitând pătrunderea acestei mase de aer în țara noastră. Conform prognozelor, concentrări mai mari de praf saharian se vor înregistra în regiunile sud-vestice, sudice și estice ale țării.

  În cursul nopții de joi spre vineri, se estimează că masa de aer încărcată cu particule de praf va trece dincolo de granițele României, deplasându-se către Marea Neagră și Ucraina.

  De asemenea, în intervalul menționat, se prognozează precipitații în special în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului românesc. În aceste zone și în intervalele cu ploaie, se pot observa depuneri de praf saharian.

  Pentru mai multe informații și date actualizate, vă invităm să accesați site-ul Serviciului de Monitorizare a Atmosferei Copernicus (CAMS) la adresa: https://atmosphere.copernicus.eu.

  Este recomandat ca locuitorii din zonele afectate să fie precauți și să ia măsuri corespunzătoare pentru protejarea sănătății în această perioadă.

  Pentru orice întrebări sau nelămuriri, vă rugăm să urmăriți sursele oficiale și să vă informați din surse de încredere.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button