LocalStiri

Orașul Bârlad în fața unei perioade extreme de căldură și disconfort termic

Orașul Bârlad se pregătește să facă față unei perioade de caniculă și disconfort termic accentuat, pe fondul unui val de căldură persistent care afectează Moldova în aceste zile.

  Meteorologii au emis avertizări de cod galben pentru Bârlad în perioada 9-10 iulie, avertizând asupra temperaturilor extrem de ridicate și a disconfortului termic ridicat.

   Prognoza meteorologică pentru Bârlad: Temperaturile maxime vor ajunge la valori între 33 și 37 de grade Celsius, iar în unele zone chiar și până la 38…39 de grade Celsius în sudul regiunii. Nopțile vor fi caracterizate de minime termice care nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, creând condiții de noapte tropicală.

   Recomandări și măsuri de precauție: Locuitorii din Bârlad sunt sfătuiți să ia măsuri de protecție împotriva căldurii extreme, cum ar fi evitarea expunerii prelungite la soare în orele de vârf, consumul regulat de lichide și asigurarea unei ventilații adecvate în locuințe. Persoanele vulnerabile, cum sunt vârstnicii și cei cu afecțiuni cronice, ar trebui să fie deosebit de atenți și să solicite ajutor medical în caz de nevoie.

 

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button