LocalStiri

Pompierilor Militari Bârlădeni: Trei Locuințe Salvate de la Flăcări

Incendiu Violent la Intersecția Străzilor Cpt. Grigore Ignat și Grigore Ghica: Pompierii Au Lichidat Focul în Timp Record, Salvând Vieți și Proprietăți

  Astăzi, în municipiul Bârlad, pompierii militari au intervenit prompt și eficient pentru a limita și lichida un incendiu izbucnit la o anexă și o locuință situate la intersecția străzilor Cpt. Grigore Ignat și Grigore Ghica. Echipele de intervenție au ajuns rapid la fața locului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la alte trei locuințe și o anexă gospodărească din apropiere.

  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, afectând atât anexa, cât și acoperișul unei locuințe. Situația a fost complicată de prezența numeroaselor recipiente cu lichide extrem de combustibile, inclusiv vopseluri, uleiuri și butelii cu GPL, care au provocat mai multe mici explozii în timpul intervenției.

  Pompierii au lucrat pe două sectoare de intervenție: unul pentru limitarea și lichidarea incendiului și celălalt pentru protecția bunurilor și imobilelor aflate în pericol. După aproximativ două ore, incendiul a fost complet lichidat, fără a fi înregistrate victime.

Datorita intervenției rapide și coordonate a pompierilor, au fost salvate trei locuințe învecinate, o anexă gospodărească, patru butelii, scule, utilaje și dispozitive specifice unui atelier mecanic. Din păcate, au ars circa 100 de metri pătrați de acoperiș, o locuință și o anexă.

  Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea focului deschis în spațiu deschis, cel mai probabil flăcările cuprinzând anexa și locuința din cauza unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din curte.

Sursa: Isu Vaslui

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button