NationalSanatateStiri

Primul Elicopter BlackHawk pentru Situații de Urgență A Sosit la Inspectoratul General de Aviație al MAI

   București, 12 noiembrie 2023 – O nouă fază începe în gestionarea situațiilor de urgență în România odată cu sosirea primului elicopter BlackHawk la sediul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne (IGAV MAI). Evenimentul a avut loc ieri, pe 11 noiembrie 2023, marcând un moment important în cadrul proiectului european Viziune 2020.

  Achiziționat în cadrul acestui proiect, primul dintre cele 7 elicoptere Blackhawk a fost livrat, urmând ca în perioada 13-19 noiembrie să fie aduse încă 3 astfel de aparate. Până la finalul anului, alte 3 elicoptere vor completa flota, dintre care 2 vor fi dedicate gestionării situațiilor de urgență, iar 1 va sprijini structurile operative ale Poliției Române.

  Inspectoratul General de Aviație al MAI a planificat o ceremonie oficială în săptămânile următoare pentru a prezenta publicului aceste noi adiții la flota aeriană. Aceste elicoptere BlackHawk vor juca un rol crucial în operațiunile de salvare și intervenție în cazuri de urgență, consolidând capacitățile României în domeniul gestionării situațiilor de risc.

  Reamintim că cele 7 elicoptere BlackHawk achiziționate de Inspectoratul General de Aviație al MAI sunt concepute pentru a răspunde diverselor situații de urgență, inclusiv operațiuni maritime și pe uscat. Unul dintre acestea este destinat explicit sprijinirii structurilor operative ale Poliției Române, subliniind diversitatea de utilizări pe care flota aeriană o va putea acoperi.

  Cu această inițiativă, România face un pas semnificativ în modernizarea și consolidarea capacităților sale de intervenție în situații critice, contribuind la siguranța și protecția cetățenilor. #dsu #igav #rescue #situatiideurgenta #urgenta #blackhawk

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button