AdministratieNationalStiri

Vești bune pentru personalul militar: OUG nr. 26 aduce modificări semnificative

Pe 25 martie 2024, guvernul a publicat în Monitorul Oficial OUG nr. 26, ce aduce modificări și completări în domeniul Apărării, Ordinii Publice și Securității Naționale. Actul normativ nu doar actualizează unele drepturi ale personalului militar, ci și aduce surprize plăcute.

  Printre cele mai notabile schimbări se numără majorarea salariului de grad, ajungând la 1980 lei brut, cu 45% mai mult decât estimările inițiale. Pentru un agent, acest lucru se traduce prin 792 lei net, în loc de 429 lei, conform calculelor anterioare.

  De asemenea, ordonanța stabilește o majorare salarială de până la 30% pentru structurile și unitățile care contribuie la menținerea capacității operaționale, o decizie ce va fi detaliată într-o hotărâre emisă de CSAT. Aceste schimbări afectează personalul militar, polițienesc și civil din domeniul Apărării, Ordinii Publice și Securității Naționale.

  Pe lângă acestea, indemnizațiile pentru delegare și detașare au fost dublate în raport cu anul 2018 pentru personalul care participă la misiuni de instrucție și exerciții militare, atât în țară, cât și în străinătate.

  De asemenea, cadrul unic de salarizare pentru perioada cursurilor de formare și perfecționare a fost reglementat, atât pentru personalul care urmează cursuri de carieră, cât și pentru cei care urmează cursuri de zi în instituțiile de învățământ superior.

  Aceste măsuri vin ca o recunoaștere a contribuției semnificative a personalului militar și civil din domeniul apărării și securității naționale și sunt menite să îmbunătățească condițiile de muncă și remunerarea acestora.

Vezi mai mult

Related Articles

Back to top button